понеділок, 8 квітня 2013 р.

ТОП курорти - 2013

  До уваги учнів 10 класу та всіх,  хто любить мандрувати і                                пізнавати світ

 Альберт Ейнштейн сказав своєму учневі: «Є два способи життя: ви можете жити так, ніби чудес не буває, і ви можете жити так, ніби все на цьому світі – диво». А коли ви подорожуватимете, дива примножуватимуться!

Подорож – це найбільша і найсерйозніша наука, котра допомагає заново знайти себе. Подорожуючи, ще раз переосмислюєш красу простору, усвідомлюєш, що час безцінний. Інколи один день, проведений в іншому місці, дарує більше вражень, ніж десять років, прожитих вдома. Світ – це величезна книга, і мандрівники вміють читати її сторінки.

Туреччина

Ця країна славиться своїми вишуканими і недорогими курортами, у більшості готелів діє улюблена система «все включено». Найвибагливішого туристичного гурмана, що потрапить сюди вперше, порадує високий рівень обслуговування. Туреччина чекає в гості майже цілий рік, а з травня по жовтень тут спекотно і без опадів.

Особливу увагу привертає відпочинок на узбережжі Егейського моря, адже тут залишилось багато історичних пам’яток ще з часів античної Греції. Кожен відвідувач може знайти готель на свій смак і гаманець: і з невеликою інфраструктурою та територією, і справжні велетні з площею близько 200 тисяч квадратних метрів. Найпопулярніші курорти – Ізмир, Мармарис, Фетхіє, Саригерме і Бодрум.
Бажаючих прийняти сонячні ванни найбільше порадує узбережжя Середземного моря. Майже всі готелі розташовані на березі моря і мають приватні пляжі виключно для своїх відвідувачів. Для поціновувачів комфортабельного відпочинку гостинна Туреччина приготувала місто Кемер, де розташовані готелі виключно преміум-класу.
Одним із найпопулярніших турецьких курортів є місто Анталія, насичене вишуканими ресторанами, барами та нічними клубами. Тим, хто не уявляє свій відпочинок без шопінгу, варто завітати на турецькі ринки, де вдасться весело поторгуватись з продавцями. Для любителів водних розваг у активах райського куточка є три аквапарки, дельфінарій та парк розваг Beach Park.



Єгипет

Одна з найпопулярніших курортних країн розташована в тропічному кліматичному поясі, де переважає спека, тому їхати відпочивати сюди можна 365 днів на рік. Вздовж узбережжя Червоного моря виросли казкові готелі, котрі завжди готові порадувати туристів захоплюючим відпочинком.
Влітку температура повітря може сягати +50 С, тоді рекомендуємо відвідати місто Хургада, де легкий морський бриз допоможе легше переносити спеку. Врятуватись від палючого сонця можна і більш екстравагантним способом: оглядати Єгипет з борту екскурсійної яхти, яка поважно плистиме повноводним Нілом. Коктейль, створений з літньої спеки та екстремального відпочинку на Тірані – це найкращі час та місце для занять серфінгом та дайвінгом.
Восени Єгипет приймає на гостину найбільше туристів. Неабиякою популярністю користується відпочинок в місті Шарм-ель-Шейх. Пляжі в Єгипті в основному рифові, тому візьміть з собою в подорож маску, аби насолодитися красою коралів і тропічних рибок. Завітавши до Шарм-ель-Шейху, відвідайте Наама-Бей – це свого роду арабський Лас-Вегас. Тут життя вирує практично цілодобово. Поряд з готелями тут повно елітних торгових центрів, казино, спортивних майданчиків, центрів по підводному плаванню, ресторанів і, звісно, нічних клубів. Вже у грудні, знизивши ціни, сонячна країна готується до святкування Нового року. Правда, проходить воно дещо незвично для українців. Замість того, щоб в морозну ніч біля ялинки відкривати шампанське, ви будете ніжитись на сонці та купатись у морі, орієнтовна температура води якого +22° С.
Після новорічних свят охочих відвідати Єгипет суттєво меншає. Зима – це ідеальний час для тих, хто прагне заощадити на путівці. Вирішивши відпочити у Єгипті, завітайте в Каїр, де обов’язково відвідайте велетенські піраміди, стародавні храми і сфотографуйтеся на згадку біля загадкового Сфінкса.



Іспанія

Іспанія омивається Середземним морем на сході, водами Гібралтарської протоки на півдні та Біскайською затокою Атлантичного океану. На довгій береговій лінії розмістилася лінія курортів. Найбільш популярними острівними курортами Іспанії є Майорка та Ібіца. А найпопулярнішими курортами материкової Іспанії вважають Коста-Брава і Коста-Дорада.
Ібіца – один із найпопулярніших курортів світу. Це і не дивно, адже вдень тут можна поніжитися під сонцем на білосніжному піску, помилуватися неймовірними пейзажами, погуляти старовинними вуличками міста. А вночі Ібіца перетворюється на місце драйвових невтомних вечірок. Саме тут розташований найбільший у світі нічний клуб «Privilege».
Коста-Брава називають «Диким Берегом». Дуже чисте море, скелясте узбережжя і витончена природа приваблюють туристів, які полюбляють втекти подалі від цивілізації. Сезон відпочинку тут починається у травні і триває аж до жовтня.
Курорт Коста-Дорада славиться своїм золотистим піском, великою кількістю сонця і нескінченними пляжами. Інфраструктура цього курорту дуже розвинена: водні види спорту, розваги для дітей, подорожі історичними місцями тощо.
Найпопулярнішим курортом Іспанії завжди була Майорка. Узбережжя острова насичене фешенебельними готелями та ресторанами. Тут особливо люблять відпочивати відомі зірки, а кожного року в замку Маривент зупиняється королівська сім’я.

Індія

Двадцять п’ятий штат Індії останнім часом впевнено конкурує з найбільшими світовими курортами. Найпопулярніші міста: столиця Гоа – Панаджі, а найбільше місто – Васко-да-Гама. В Гоа майже цілий рік температура тримається біля позначки +26 С, завжди безхмарне безмежне небо, чисте повітря, пальми, гамак, фрукти та затишна атмосфера – все це схоже на рай. Спокійні узбережжя Гоа умовно ділять на північну і південну частини. На густо заселеній півночі штату є багато невеликих і недорогих готелів, а також можна винайняти невеличку квартиру чи будинок для відпочинку. Сюди найчастіше подорожують ті, хто хоче недорого відпочити на Гоа, відвідавши історичні пам’ятки, які збереглися ще з часів, коли штат був колонією Португалії. На півдні можна комфортно відпочити у вишуканому готелі чи бунгало, досхочу насолодившись якісним сервісом. Бажаючі оздоровитися можуть познайомитися з популярною наукою про життя – Аюрведою. Популярними готелями Гоа є: Estrela Do Mar Beach Resort, La Gulls Court, Park Hyatt Goa Resort and Spa, Vivanta by Taj - Fort Aguada, Goa, The Leela Goa.



Шрі-Ланка

Країна і острів Шрі-Ланка розташований у тропічному кліматичному поясі, в північній частині Індійського океану. Курортний сезон тут триває цілий рік, адже середня річна температура становить близько +30 С. Туристам, які люблять безтурботно засмагати на сонці та купатися, не варто сюди їхати в червні та у вересні, адже цей період насичений муссонними дощами. Проте, коли надворі погіршується погода, Шрі-Ланка неабияк здивує захоплюючими місцями, які, безумовно, потрібно відвідати.
Особливої уваги заслуговує флора цього курорту. Тут можна побачити ліси, які складаються з декількох ярусів: у повітрі звисає велетенське коріння, на деревах ростуть орхідеї і звідусіль звиваються довгі ліани. Тваринний світ острова теж не пасе задніх: милі лемури, мавпи, олені, розмаїття різнокольорових птахів і метеликів розчулять ваше серце.
Готелі Шрі-Ланки викликають вир емоцій. У старих затишних містах вони побудовані у стилях колоніальних епох. А для любителів комфорту і сучасних модних тенденцій зведені елітарні п’ятизіркові готелі в мальовничих куточках країни. Славнозвісними курортами Шрі-Ланки є: Бентота, Індурува, Коггала, Вадува.



Греція

Захоплююча країна, в якій гармонійно поєднуються сонячна погода, мальовнича природа і магія античної архітектури. Усе це особливо приваблює туристів з усього світу. Пляжний сезон у Греції починається на початку травня і закінчується у жовтні.
Тим, хто надає перевагу пасивному відпочинку на пляжі, варто їхати на острови Крит, Родос і Кос. Тут на гостей чекають чисте море, зваблива природа та екскурсії до пам’яток древньої Антики. Приємних вражень особливо додадуть вишукані готелі з високим рівнем обслуговування.
Туристам, які намагаються якомога більше пізнати світ, обов’язково варто завітати до Афін – міста з давньою історією, яке пережило багато культурних та архітектурних епох. Воно поєднує в собі красу та велич, комфорт і затишок. Подорож до Афін залишиться у пам’яті на все життя.
 Після насичених екскурсій можна чудово відпочити в сучасних нічних клубах, зайнятись улюбленим шопінгом в модних бутіках, насолодитись запашним кавовим фраппе, відпити міцної метакси, поласувати луканіко та грецьким салатом у різноманітних елітних ресторанчиках.



Об’єднані Арабські Емірати

Курорти ОАЕ поєднують в собі чисту воду Персидської затоки, захоплюючі зелені оази серед пустель, квітучі сади з одного боку і сучасні міста, вишукані готелі та ресторани, модні бутіки та магазини, якісне обслуговування і гостинність місцевих жителів з іншого. Температура повітря і води протягом року не опускається нижче +20 С. Клімат помірно сухий.
Дубай – величне місце, елітний світовий бізнес-центр із шалено розвиненою інфраструктурою розваг та відпочинку. Велетенські будівлі різних форм перехоплюють подих навіть тих, хто приїжджає сюди із найбільших світових мегаполісів. Великий вибір готелів від 2 до 6 зірок дозволить кожному відвідати цей надсучасний куточок Землі.
Курорт Шарджа має спільний кордон з Дубаєм. Тут розташовані не дуже дорогі три- і чотиризіркові готелі і високоякісні п’ятизіркові. Місто Шарджа заслужено вважається культурною столицею ОАЕ, адже славиться різноманітними музеями та художніми галереями.
Тим, хто хоче полежати на пляжі, радимо відпочивати на курортах Аджаман і Умм Аль Кувейн. Значно менший вибір готелів компенсується прекрасними піщаними пляжами і невеликою кількістю туристів.
Курорт Фуджейра дещо відрізняється від всіх інших в ОАЕ. Він розташований на узбережжі Індійського океану, а позаду нього височіють гори. Тому і клімат тут значно м’якший. Більшість фешенебельних готелів працюють за системою «все включено», тому саме тут можна знайти місце для затишного сімейного відпочинку з дітьми.



Франція 

Настрій новорічних свят вабить відвідати столицю Французької республіки – Париж, адже це – найбільший культурний центр країни, розташований на берегах річки Сени.
У Парижі – величезна кількість пам’яток, до яких відносяться не тільки архітектурні споруди, але також і вулиці, мости і майдани. Париж нараховує 1800 історичних місць і 130 музеїв, 14 з них належать місту, і вхід до них безкоштовний. Одна з найвідоміших визначних пам’яток – це ажурна металева Ейфелева вежа, побудована за проектом інженера Ейфеля. Вежа замислювалася як тимчасова споруда для входу на Всесвітню виставку 1889 року. Але вона не тільки пережила цей захід, але й стала відтоді справжнім символом міста.


Історична вісь пам`ятників архітектури перетинає місто з центру на захід. Починаючись від знаменитого на весь світ музею Лувр, вона продовжується через сад Тюїльрі, проспект Єлісейські поля до Тріумфальної арки, побудованої у XIX столітті в центрі площі Зірки. У 1960-х рр.. на продовженні лінії був побудований квартал Дефанс, центром якого стала Велика арка Дефанс.


Нагадування про бої за свободу французького народу – статуя Свободи, встановлена на Лебединому острові. Оригінал цієї статуї було подаровано Сполученим Штатам Америки в 1886 році, і з тих пір вона зустрічає мандрівників в порту Нью-Йорка.

Історичний центр міста – острів Сіте, де знаходяться дві найзнаменитіші церкви Франції: Собор Паризької Богоматері і Свята капелла, про які ми читали у книгах, а завтра відвідаємо, придбавши тур.


Плануючи відпустку, варто відповідально підійти до справи, звернувши увагу на раннє бронювання. Навіщо переплачувати за відпочинок, коли можна придбати вигідну путівку задовго до початку туристичного сезону. Чим раніше бронювати поїздки, тим дешевшою вийде подорож. Замовляючи тур заздалегідь, можна вибрати гарантоване місце у будь-якому готелі на власний смак, будь-яку дату вильоту чи виїзду та кількість ночей, знижки на проживання, обслуговування, розваги, а також зекономити на вартості від 20 до 40%.
Якось Альберт Ейнштейн сказав своєму учневі: «Є два способи життя: ви можете жити так, ніби чудес не буває, і ви можете жити так, ніби все на цьому світі – диво». А коли ви подорожуватимете, дива примножуватимуться!
Автор: Ірина Мацех

Немає коментарів:

Дописати коментар