четвер, 27 червня 2013 р.

День Конституції України

З  Днем  Конституції України 
Шановні друзі!
Настав, нарешті, день, коли ми отримали масу прав. Це і право на відпочинок, це і право на працю, право голосувати і право бути обраним і ще багато-багато різних прав, доповнених  обов'язками. Все це дає нам повне право відчувати себе гарантовано захищеним під патронажем нашого  Основного закону. Тому вітаю Вас, громадяни України, з Днем ваших свобод і привілеїв!

середу, 26 червня 2013 р.

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням

ЛЮДИ! СХАМЕНІТЬСЯ! СКАЖІТЬ "НІ" наркотикам. Збережіть своє життя і своє майбутнє!

26 червня - Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням

Наркотичні речовини надзвичайно важливі в медицині, під час операцій та інших медичних заходів. Наркоманія — це постійне вживання наркотиків, поступово в усе більших дозах. Останнім часом наркотичні речовини все частіше використовуються не за призначенням, а з метою отримання миттєвого штучного задоволення.
Важко підрахувати, скільки людських життів забрало це неприродне прагнення. Наркотики виснажують, руйнують психіку та здоров'я людини, роблять залежною, слабкою. Рідко наркоман доживає навіть до сорока років — організм не витримує навантаження. До того ж уявіть собі страждання близьких наркомана, тих, хто змушений спостерігати, як кохана людина сама себе знищує шаленими темпами.

Світ природи - Вулкан Кілауеа

Вулкан Кілауеа

Вулкан Кілауеа - наймолодший вулкан острова Гаваї, розташований в його південній частині. Гавайська назва Кілауеа означає "той, що вивергає". Кілауеа - активний щитовою вулкан. Висота вулкана над рівнем моря 1247 метрів. 

Один з найактивніших вулканів, що діють, на Землі. Розташований поряд з набагато вищим Мауна-Лоа.

понеділок, 24 червня 2013 р.

День дружби та єднання слов'ян


«Ми, слов'яни, — нація поетів. 
Глибше — ми плем'я поетів»
                                            — Павлюк Ігор Зиновійович
День дружби і єднання слов'ян це свято, яке об'єднує понад 270 мільйонів людей по всій планеті. Його відзначають щорічно 25 червня.
Це свято вважається народним, оскільки воно символізує єднання багатьох націй, які мають одні й ті ж корені, схожі культурні традиції та звичаї. День дружби і єднання слов'ян відзначають росіяни, українці, білоруси, поляки, серби, чехи, болгари, словенці та інші народи. Крім того, цей день нагадує вихідцям із слов'янських республік, які проживають далеко за кордоном, про їхнє корені.
День дружби і єднання слов'ян сьогодні є святом для більшої частини Європи, оскільки саме слов'яни є основною частиною населення в Білорусі, Болгарії, країн Колишньої Югославії, Польщі, Росії, Словаччини і т.д. День дружби і єднання слов'ян покликаний зробити більш міцним зв'язок поколінь і зберегти споконвічну дружбу між слов'янськими народами.
День дружби і єднання слов'ян не є офіційним вихідним. Найбільш активно його відзначають у Росії, Україні й Білорусії, які вважаються дуже близькими в культурному плані державами.
День дружби і єднання слов'ян«По крові ми — арійці, на прізвище — слов'яни, на ім'я — серби, а по серцю і духу — християни»
— Микола Сербський

неділю, 23 червня 2013 р.

Вітання зі Святою Трійцею

                             ТРІЙЦЯ

Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов'ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло всім, хто поряд. Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності.
Бажаю Вам зустріти Святу Трійцю у піднесеному настрої, зі світлими помислами та намірами.

ТРАДИЦІЇ, ЗВИЧАЇ, ОБРЯДИ, ВІРУВАННЯ, СВЯТА СТАРОДАВНІХ УКРАЇНЦІВ, УКРАЇНСЬКА МІФОЛОГІЯ, КУЛЬТУРА, ЦІКАВІ ФАКТИ, ПРИКМЕТИ ТА ПОВІР′Я
На п'ятдесятий день після Великодня, обов'язково в неділю, святкується Трійця. Нагадаємо: свята Трійця — це Бог-отець, Бог-син і Святий Дух.
Ісус Христос цього дня багато років тому вознісся на небо. Раніше на Вознесіння повсюдно пекли так звані «драбинки» — своєрідний символ сходження Сина Божого на небо.