суботу, 28 вересня 2013 р.

Вивчаємо Атлантичний океан

Цікаві факти про 

Атлантичний океан

Площа океану – 91,7 млн.кв.км. Максимальна глибина – 8742 м (жолоб Пуерто-Ріко). Кількість морів – 16. Найбільші моря – Саргасове, Карибське, Середземне. Найбільша затока – Мексиканська. Найбільші острови та групи островів – Великі Антильські, Великобританія, Ньюфаундленд, Ісландія, Ірландія. Найпотужніші течії – Гольфстрім, Бразильська, Північна і Південна пасатні (теплі), Бенгальська, Лабрадорська, Канарська, Західних Вітрів (холодні).
Атлантичний океан простягається від субарктичних широт до Антарктиди. Він межує з Тихим океаном на південному заході, Індійським – на південному сході та Північним Льодовитим – на півночі.
Берегова лінія материків, що омиваються водами Атлантичного океану, дуже розчленована тільки у Північній півкулі. Тут є багато внутрішніх морів, особливо на сході. Більша частина островів розташована біля суходолу і має материкове походження. Шельфова зона океану невелика – 7 % його площі.

пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

70-річчя звільнення території Московської сільради



Звільнення Вільнянського району від німецько-фашистських загарбників
19 вересня 1943 року війська Південно-Західного фронту під командуванням генерала Р.Я.Малиновського вийшли до кордонів нашого району.Три дні йшли бої за його звільнення.
21 вересня 1943 року був звільнений Вільнянськ, наші війська вийшли до Дніпра біля с. Петро – Михайлівна і закріпились перед першою лінією оборони м. Запоріжжя на рубежі Круглик – Любимівка – Дружелюбівка – Кам’яний – Купріянівна.
Тут зав’язались жорстокі бої. 21 вересня були звільнені села Московської сільської ради: Московка, Райське, Микільське, Веселе, Юр’ївське, Благовіщенка. На місцях загибелі радянських солдат споруджено памятники та плити, на яких викарбувані імена тих, хто загинув, визволяючи нашу землю…
23 вересня 2013 р. силами Московського НВК та Московського СБК, за участю представників місцевих органів влади, ФГ «Форт»,  пройшли мітинги біля братських могил у с. Московка(о 10год) та с. Райське(о 13 год). Учні школи привітали ветеранів, учасників війни, односельчан із 70-ою річницею звільнення від німецько-фашистських загарбників в роки Другої світової війни.

 

четвер, 26 вересня 2013 р.

Вітання колегам!

27 вересня -                            

День вихователя і всіх 

дошкільних працівників

 В цей особливий День  вітаю  вихователів і всіх дошкільних працівників! Бажаю  їм здоров’я і міцних нервів, хороших зарплат і побільше приємних моментів в їх, так необхідної  праці! Зі Святом!

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє.

Вітаю з Днем туризму!

 Всесві́тній  де́нь тури́зму —

свято, що відзначається щорічно 27 вересня 

Допоможи туристу!

http://learningapps.org/132716

Історія