четвер, 1 серпня 2013 р.

2 серпня - День ПДВ.

Президент України Віктор Янукович ввів в Україні День високомобільних десантних військ. Відповідний указ № 457/2012 опубліковано на сайті Президента.
«З метою відродження та розвитку національних військових традицій, враховуючи важливу роль ВДВ у забезпеченні обороноздатності держави, постановляю ... Установити в Україні День ВДВ, який відзначати щорічно 2 серпня», - йдеться в указі.

  Вітаю всіх ДЕСАНТНИКІВ                    із святом!

 Від ваших беретів синіє в очах,

І світяться груди у вас в орденах.
Ви самі найкращі військові у світі,
Нехай вам щастить і щодня і щомиті!
Любові вам і злагоди в родині,
Хай прибуває щедро вам щоднини.
І ми посилаєм ці вдячні слова,
А Бог хай дарує многії літа!

понеділок, 29 липня 2013 р.

Глобальне потепління змінює хід часу


Зміна клімату в глобальних масштабах не тільки змушує танути полярний лід, а й призводить до воістину космічних наслідків - на планеті порушується перебіг часу. Цей процес ілюструє нова комп'ютерна модель.
При підвищенні температури, будь-яке фізичне тіло збільшує свої розміри - це стосується і води. Повільне нагрівання Світового океану призведе до того, що його рівень підвищиться. Вчені з інституту метеорології імені Макса Планка створили спеціальну комп'ютерну модель, обчисливши рівень океану через 200 років.
Дослідники розглядали тільки нагрівання океану, не враховуючи супутнє глобальному потеплінню танення льодовиків. Їхня модель спирається на щільність і розподіл океанічних вод.
Перерозподіл водних мас у результаті розширення океану, судячи з усього, позначиться на обертанні нашої планети і скоротить день, пише Nature. Втім, немає сенсу судорожно дивитися на годинник, намагаючись побачити, як тікає час - за 200 років день зменшиться на 0,12 мілісекунди. 

неділю, 28 липня 2013 р.

День Хрещення Київської Русі — України

День Хре́щення Ки́ївської Русі́ — Украї́ни — державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня — у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Історія

Державне свято встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року №668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України»[1]. В Указі сказано: