вівторок, 20 травня 2014 р.

Дистанційне навчання

До уваги учнів Московського НВК, у яких є проблеми із підвозом на навчання у навчальний заклад. Завдання з усіх предметів будуть розміщені на персональному сайті Московський НВК - http://nvkmoskovskij.ucoz.ru/    у розділі ІНФОРМАТИЗАЦІЯ -               Дистанційне навчання.

Із предметів географія, історія України, всесвітня історія, правознавство виконані письмові завдання надсилайте на мою електронну пошту  - 


понеділок, 19 травня 2014 р.

Рекорди природи

Світ навиворіть.    Африка

Велетенська черепаха

08:53
Вперше описана гігантська прісноводна черепаха Південної Америки
  Вперше описана гігантська прісноводна черепаха Південної АмерикиДен Кшепка з Університету штату Північна Кароліна (США) і його колеги описали черепаху розміром з невеликий автомобіль, яка мешкала в Південній Америці 60 млн років тому.
  Череп розміром з м'яч для американського футболу був виявлений в колумбійській вугільній шахті в 2005 році. Вид назвали Carbonemys cofrinii, що означає «вугільна черепаха».
  Дослідники відносять тварину до пеломедузових черепах, які відрізняються тим, що в разі небезпеки їх коротка шия згинається, щоб повністю сховатися під панцир.
  Звір мав не тільки колосальні розміри, а й масивні, могутні щелепи, які дозволяли з'їсти все що завгодно, від молюсків до невеликих черепах і крокодилів. Саме відмінним апетитом тварини експерти пояснюють той факт, що в тому ж місці не вдалося знайти інших черепах такого розміру. Дві подібні особини не могли ужитися в одному озері. «Швидше за все, вона з'їла всіх конкурентів в боротьбі за ресурси», - говорить п-н Кшепка.

День піонерії

Історична довідка.
Історію потрібно знати!!!

19 травня 1922 року 2-а Всеросійська конференція комсомолу ухвалила рішення про створення піонерських загонів. Цей день вважається днем народження піонерії.

неділю, 18 травня 2014 р.

Навчальна практика з історії у 5 - 6 класах

Учні 5 - 6 класів ознайомились із експозиціями та експонатами шкільного музею. Можливість доторкнутись до історичних речових джерел,  викликала багато позитивних емоцій.