суботу, 30 березня 2013 р.

Літній час в Україні

31 березня   (в останню неділю березня о 3-й годині) по всій    території України здійснюється перехід  на літній час  

      Літній час

Перехід на літній час у світі
   Використовують зараз
   Скасований
   Ніколи не використовували
Лі́тній час  (відомий також як Daylight Saving Time (DST), згідно з його назвою в американському варіанті англійської мови) - місцевий час, який встановлюється на певній території на літній період року. Зазвичай різниться на годину від стандартного часу, прийнятого на цій території.

Загальні відомості Зміна часу має на меті спричинити ефективніше використання денного світла.
Літній час має міжнародне позначення — абревіатуру DST (від англ. Daylight Saving Time). Для країн, які використовують центральноєвропейський час, застосовують абревіатуру CEST (англ. Central European Summer Time), оскільки у британському варіанті англійської мови літній час називається Summer Time.
Терміни дії літнього часу в Україні вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації відліку часу на території всієї Європи і довколишніх країн. Перехід на літній час в Україні здійснюється в останню неділю березня о 3-й годині, а перехід на зимовий час (тобто переведення годинника на годину назад, чим скасовували літній час) — в останню неділю жовтня о 4-й годині.







В Україні пропонують відмовитись від літнього часу

Пануючі релігії в Азії

Встановіть відповідність: картинки   і релігії

Азія - батьківщина трьох світових релігій

                          

Рідний край

Джерела української душі
Міні-музей у бібліотеці - пізнаємо рідний край

четвер, 28 березня 2013 р.

Мандруємо Кримом

Кри́мські го́ри (крим. Qırım dağları)  — гірська система на півдні Кримського півострова. Простягається вздовж чорноморського узбережжя на 180 км із південного-заходу на північний-схід, від мису Айя на околицях Балаклави до мису Іллі біля Феодосії. Ширина гірської смуги до 60 км (між Сімферополем і Ялтою). Площа — близько 10 тис. км² (менше відсотка площі України). Переважні висоти 700–1200 м. Західна частина великої Кримсько-Кавказької гірської країни.
Найглибшим каньйоном в Україні є Великий каньйон Криму, гігантська розколина у вапняковій долині річки Аузун-Узень на північних схилах Ай-Петринської яйли. Довжина понад 3 км, ширина місцями не перевищує 3 м, глибина каньйону сягає
 320 м

Дивовижні форми рельєфу масиву Демерджі виточені дією вітру в конгломератах. Для збереження природи Кримських гір створено Кримський і Ялтинський заповідники. У Кримському природному заповіднику охороняються найцінніші ліси — дубові, букові, з кримської сосни, а також реліктові угруповання тиса ягідного і ялівцю високого.
Багато природоохоронних територій створено біля Ялти. Ялтинський заповідник найбагатший за видовим складом рослин (1 367 видів, з яких 138 є рідкісними і зникаючими). У спекотні літні сезони на південному схилі Головного пасма не раз виникають пожежі, у тому числі й на заповідних територіях.
Кримські гори. Відеоролик