пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Памяти жертв нацизма

23 вересня у Московському НВК пройшли виховні заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв фашизму. У 11 та 7 класах учитель історії Ясинська І.В. провела урок пам'яті 
 "Пам`ятати, щоб не повторилось".
Матеріали до уроку:

ЗАБУВАТИ НЕ МАЄМО ПРАВА
    
У другу неділю вересня Україна традиційно вшанувує  пам’ять жертв фашизму. Відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення.
День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйонів солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду
Враховуючи воєнно-політичну ситуацію,  коли Україна знову зазнає військового вторгнення і на Сході країни гинуть наші солдати, утвердження у суспільній свідомості ідеалів миру стає як ніколи актуальним.
Втрати України від фашизму

Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих від фашизму в роки Другої світової війни — як від воєнних дій, так і від військових злочинів. Прямі втрати населення - вбиті та померлі від поранень або голоду, зниклі безвісти — складають понад 8 мільйонів осіб.