середу, 28 березня 2018 р.

Історія, традиції, звичаї

ВербаВербна неділя в 2018 році

       Вербну неділю святкується в різні числа, і в 2018 році він припадає на 1 квітня. Історія цього православного свята сягає часів життя Ісуса Христа на землі. Протягом тисячоліть формувалися традиції святкування, які і зараз шануються православними християнами і католиками.

Історія появи свята

Вербна неділя в церкві ще називають Входом Ісуса в Єрусалим. Пов'язане це свято зі світлим Великоднем, а тому щороку святкується в різні дати. Якщо вам цікаво, якого числа Вербну неділю в 2018 році, то це дата припадає на 1 квітня, так як відзначають це свято за тиждень до Великодня, на седмицю.
Історія свята сягає корінням у далекі часи, коли Ісус Христос воскресив Лазарету в Назареті. Звістка про цю подію поширилася по всій окрузі. Люди дивувалися і раділи одночасно. Коли Божий син приїхав в Єрусалим, городяни зібралися біля воріт міста, щоб з пошаною і повагою зустріти Спасителя. Вони вітали його пальмовими гілками і навіть стелили під ноги свої одягу.
Цей день став знаменним, і християни стали шанувати його щорічно. У Київську Русь свято прийшло в Х столітті, але оскільки в наших краях пальми не ростуть, вони були замінені вербовыми гілочками. Верба була обрана неспроста. Це дерево першим пробуджується після зимового сну і символізує жагу до життя, неймовірну силу, яка може подолати всі перешкоди на своєму шляху. Традиція освітлення вербових гілок в церкві і породила назва православного свята.

вівторок, 27 березня 2018 р.

Сім чудес України

Наші досягнення

Із 20 по 22 березня  2018 року в місті Чернігові проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів шкільних музеїв. Від Запорізької області в номінації "Історія населених пунктів" захищала роботу "Село наше славне й величне, воно сягає давнини..." учениця 6 класу Московського НВК Басарукіна Валерія. Ця маленька розумна дівчинка стала дипломантом Всеукраїнського конкурсу. Ми пишаємося нашими вихованцями!