пʼятницю, 5 липня 2013 р.

Народні свята та звичаї


    

7 липня - Івана Купала

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято молоді – Купало або Купайло, що з часом, після прийняття християнства, деякою мірою трансформувалося в церковне свято.
Традиції та звичаї на Івана Купала           

                                                     

четвер, 4 липня 2013 р.

День незалежності США

День незалежності США4 липня — День незалежності США. Цей день народження Сполучених Штатів Америки є загальнонаціональним святом, яке входить в кожен дім. У цей день американці оспівують такі цінності, як свобода, демократія і незалежність.
Ще 4 липня 1776 року національний конгрес ухвалив Декларацію незалежності. Її підписав також президент Другого Континентального конгресу Джон Хенкок. У той час, коли був започаткований День незалежності США, на території країни існувало 13 британських колоній. Вони розташовувалися уздовж східної частини узбережжя. Ці колонії воювали з англійською владою. Колоністи боролись за свободу від англійського короля. Декларація незалежності була підписана керівниками колоній, які проголосили себе Сполученими Штатами Америки.
День незалежності СШАДень незалежності США святкується дуже широко. Він насичений салютами, піснями й патріотичними промовами. Навіть сусідні області Канади й багато інших держав приєднуються до цього свята. Американці досі вважають День незалежності США найбільшим святом для всієї нації. Цього дня вони вивішують прапори США на своїх будинках і всіляко демонструють свою любов до Америки.
«Що за країна! — Думав я, виходячи на вулицю. — Сорок два сорти морозива, війна і жодного солдата на вулиці!»

— Ремарк

вівторок, 2 липня 2013 р.

День молоді в Московському БК

День молоді — свято України. Відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді».

День молодіжних та дитячих громадських організацій

Свято встановлено в Україні «…з метою сприяння розвитку дитячого та молодіжного громадського руху, на підтримку ініціативи громадських організацій…» у третю неділю травня згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» від 27 червня 2008 р. № 599/2008.

24 травня 2011 року Президент України Віктор Янукович Указом № 600/2011 вніс зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599 і переніс святкування на останню неділю червня. Внаслідок цього День молодіжних та дитячих громадських організацій відзначається тоді ж, коли і День молоді.
ФОТОАЛЬБОМ  - 30 червня 2013 р


неділю, 30 червня 2013 р.

Вітання з Днем молоді

Щиро вітаю всіх  з Днем молоді!

Бути молодим прекрасно, Ви це і самі чудово знаєте, але не забувайте, що бути молодим означає ще й бути незалежним, бути неупередженим, бути безстрашним, вірити в свої сили і знати, що немає нічого недосяжного.
Молодість — це час мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями і досягненнями. Нехай він стане для вас світлою сторінкою життя!
Успіхів вам в усіх справах і починаннях, любові, щастя, невичерпної енергії та оптимізму!