пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Природні зони, 8 клас

Красивые степные пейзажи. Фото

 Степ                                                        Скласти пазли          
             Степ — біом помірного поясу, для якого характерне майже повсюдне поширення трав'янистої, в основному злакової рослинності на чорноземних і каштанових ґрунтах. 

Український степ

В Україні степ збігається приблизно з Південною Україною (крім Кримських гір) та їх продовженням на південний схід — Передкавказзям. Степ займає майже 300 000 км² (40%) української суцільної етнічної території і 460 000 км² (48%) всіх українських земель. Степ майже цілком розораний, залишки колишньої рослинності збереглися у заповідниках і частково на схилах балок і долин річок.

четвер, 21 березня 2013 р.

Кросворд

Книга рекордів природи.jpg        Рекорди природи    
    
«Кни́га реко́рдів приро́ди» — науково-популярна книга Петра Кравчука.
Книга розповідає про рекорди, створені самою природою.
У книзі 11 розділів (Людина, Тваринний світ, Гриби, Світ рослин, Погода і клімат, Явища природи, Багатства земні, Внутрішні води, Рекордсмени суходолу, Голуба планета, Сонячна система). Ілюстрована фотографіями. Має 336 сторінок. Для пошуку необхідної інформації є покажчик рекордів.
Книга розрахована на широке коло читачів. Автор присвятив свою книгу світлій пам'яті своїх батьків, Єфросинії Олексіївні і Авксентію Тодоровичу.

середу, 20 березня 2013 р.

День Землі

Планета - наш общий дом        

Планета Земля

День Землі — Рівнодення

День Землі святкується у багатьох країнах в день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). ООН святкує День Землі зазвичай 20-21 березня.
26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Щороку 20-21 березня в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

  
Дзвін Миру в День Землі
У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури.
Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 1954 року. Він відлитий з монет - дитячих пожертв з усіх континентів - і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлени ордени та медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Індія

вівторок, 19 березня 2013 р.

Турнір для географів, 10 клас

Китай - дивовижна країна, яка зачаровує своєю загадковістю. Саме тут було винайдено компас, порох, папір, спосіб ручного книгодруку, розпочато виробництво шовкових тканин, порцелянових виробів, чавуну і сталі, запроваджено паперові гроші, написано медичні трактати, складено каталог зірок.

Завдання до турніру: підготувати слайди з відповідями на питання.

1. Чому свою імперію китайці називають "Піднебесною"?
2. Чому ми називаємо країну Китай, а народ - китайцями, а самі китайці називають свою країну Чіна, а самих себе - хань?
3. Чому в одязі простих людей Китаю не повинно було бути жодної жовтої нитки?

Питання для турніру :
- геополітичні аспекти економічного розвитку Китаю;
- причини виникнення демографічного вибуху та його  наслідки;
- демографічна політика Китаю та її наслідки;
- традиції та звичаї китайського народу;
- українсько-китайські відносини.

Достопримечательности Китая

Країни і визначні місця

Страны              
 






Співставити країни і визначні місця 


  

понеділок, 18 березня 2013 р.

Вивчаємо рідний край


Участь учениці Московського НВК  Панасенко Анастасії, в обласній туристсько-краєзнавчій  експедиції учнівської молоді  “Край в якому я живу: Екскурсія для друга" - 
III місце в номінації "Краєзнавча (комплексна, електронна презентація)"  - робота
"Стежини рідної землі"

 

Україна - дива природи

Дива України 










  

Обери своє диво  природи   в  Україні!

Лише влітку українці визначили 7 найзахопливіших чудес нашої країни - і ось у них знову є приємна можливість дізнатися більше про те, що варто подивитися, або накинути балів місцям, що полюбилися.

неділю, 17 березня 2013 р.

Проект "Природні зони України"

До уваги учнів 8 класу.

Для підготовки заключної(звіт)  частини проекту, використовуйте матеріали підручника, карт атласу, Інтернет-ресурси, а такж допоміжну літературу на блозі "У світі географії"

ПРИРОДНІ ЗОНИ УКРАЇНИ. РОСЛИННИЙ І ТВАРИННИЙ СВІТ

Якщо мандрувати сушею від Північного полюса на південь, то можна спостерігати, що великі ділянки земної поверхні з однаковою природою змінюють одна одну. Такі ділянки Землі називають природними зонами.
У природній зоні однакова погода впродовж року, подібні ґрунти, рослини і тварини.
У північній півкулі з півночі на південь розташовані такі природні зони: арктичні пустині, тундра, тайга, мішані ліси, лісостеп, степи, пустині.У горах природні зони змінюються від підніжжя до вершин. Територія України лежить у зонах мішаних лісів, лісостепів і степів. Українські Карпати і Кримські гори вважають окремими природними (фізико-географічними) країнами