понеділок, 18 березня 2013 р.

Україна - дива природи

Дива України 










  

Обери своє диво  природи   в  Україні!

Лише влітку українці визначили 7 найзахопливіших чудес нашої країни - і ось у них знову є приємна можливість дізнатися більше про те, що варто подивитися, або накинути балів місцям, що полюбилися.
7 лютого завершився перший етап акції "7 природних чудес України", повідомляє Ліга.
Комплекс геологічних об’єктів на Дніпропетровщині, наукова цінність яких та мальовничість створених ними ландшафтів є загальновизнаними
На відміну від минулорічного, у цьому конкурсі на звання чуда претендують об'єкти нерукотворні - гори, печери, вулканічні масиви, озера, ріки й подібне.
Багатовіковий дуб, якому понад 450 років (Коропський район, Чернігівської обл.)
За словами організаторів акції, одним із завдань її є своєрідна "інвентаризація" визначних пам'яток природи, щоб визначити, у якому стані вони перебувають, і забезпечити порядок та охорону цих об'єктів.
У кінцевому рахунку, конкурс "7 природних чудес України" повинен мати ефект "пропаганди" унікального природного світу країни, привернути увагу до тих об'єктів, які у перспективі можуть стати цікавими не тільки для громадян України, але й туристів із різних країн світу.
Буцький каньйон Черкащини являє собою оригінальний скелястий берег з виступами сірого граніту, висотою близько 30 метрів
На даний момент, як розповів ініціатор акції "бютівець" Микола Томенко, уже надійшли пропозиції з 15 регіонів країни та Севастополя - і організатори продовжують отримувати пропозиції щодо участі в акції від обласних оргкомітетів, а також від наукових і громадських організацій.
Урочище "Каскади" на Кировоградщині - один з небагатьох осередків поширення низки природних водоспадів
У цілому ж, акція пройде в кілька етапів - і число "7" відіграє не останню роль.
7 лютого визначаються 100 претендентів на звання "7 природних чудес України", до 7 липня експерти виділять 21 об'єкт, а після інтернет-голосування й експертної оцінки по них - 21 серпня - будуть названі 7 природних чудес-переможців.
"Яблуня – колонія" на Сумщині, яка відрізняється від інших своїм виглядом, віком і дивовижною здатністю до продовження життя
До речі, така ж схема визначення чудес була й у всеукраїнській акції "7 чудес України", продовженням якої є "7 природних чудес України".
Скеля "Голова Чацького", що стала символом Житомира
Якщо ви ще не бачили чи й не чули про ці пам'ятки - подивіться: вибір великий! Ну, й готуйтеся вибирати ваше чудо природи :)
Річка Десна, ліва притока Дніпра, перша серед його приток за довжиною і друга за величиною басейну. Чернігівщина
Фото з сайту  "7 природних чудес України"

Немає коментарів:

Дописати коментар