понеділок, 5 серпня 2019 р.

ШКОЛА 2020 - це цікаво і учням, і учителям та батькам.

Похожее изображение

  




ГОЛОВНІ НОВОвВЕдЕННЯ  2019-2020 

Як зміниться шкільне життя в 2019-2020 навчальному році, чи скасують шкільну форму і про які нововведення у системі освіти потрібно знати батькам і дітям, 
             З 1 вересня 2019 року українську школу очікує чимала кількість нововведень, таких як скасування шкільної форми, електронні учнівські квитки, конфіденційність в системі оцінювання та багато іншого. Ми зібрали всі нововведення 2019-2020 року згідно проекту закону » про повну середню освіту», щоб батьки та учні знали про свої нові права і можливості.

Скасування співбесіди при вступі до 1 класу

Кожна дитина має право на рівний доступ до освіти. У зв’язку з цим конкурсний набір дітей в 1 клас скасовується. Тепер першокласники будуть зараховані до шкіл за їх місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня. Вибрати іншу школу можна, але тільки якщо в ній залишаться вільні місця після прийому «своїх» учнів. У такому випадку можливий конкурс.

Скасування обов’язкової шкільної форми

Президент України Володимир Зеленський у червні скасував указ про обов’язкову шкільну форму. У новому навчальному році тільки ви і ваша дитина має право вирішувати, що надіти сьогодні в школу. Адміністрація школи більше не зможе примушувати учнів відвідувати уроки виключно у формі.
Наприклад, Уляна Супрун (в. о. міністра охорони здоров’я України), висловилася наступним чином, щодо учнівської форми:
Однаковий одяг жодним чином не впливає на показники успішності і відвідуваності учнів, а також не кращим чином впливає на креативність дітей і їх свободу самовираження.

Нове меню для шкільних їдалень

Вже до кінця 2019-2020 навчального року КМДА планує перевести всі столичні школи на мультипрофільне меню. Ціна за обід не зміниться, продукти залишаться тими ж, але тепер обід в їдальні буде нагадувати шведський стіл, де учні зможуть самі вибирати, що з’їсти сьогодні.
З 1991 року книга рецептів не змінювалася, а все нові пропозиції відсікалися фразою: «що ви хочете за 15 грн». А ось, наприклад, Євген Клопотенко (відомий український кулінар) розробив нові рецепти для шкільних їдалень і довів, що за ті ж 15 гривень дітей можна нагодувати корисною і смачною їжею.