суботу, 2 березня 2013 р.

ЯК ДОСЯГТИ ДИСЦИПЛІНИ В КЛАСІ

                                                Поради     учням                 
 Правило тиші
Коли вчитель говорить, то всі мовчать. 
Правило поваги
Не переривай розповідь учителя.  Привчись ставити питання або коментувати щось після пояснення. Для цього запиши питання на аркуші, передай учителеві або підніми руку..
Правило піднятої руки
Учитель запитує тільки того, хто піднімає руку, а не того , хто викрикує відповідь з місця. Виявляй повагу до роботи однокласників, не збивай і не перебивай їхні відповіді; май терпіння до чужих талантів.
Лічу до п'яти
Якщо завершується контрольна чи самостійна робота, щоб швидко й без утратдля нервової системи вчителя зібрати роботи, учитель вимовляє чарівну фразу: "Лічу до п'яти, усі зошити повинні опинитись на першій парті".
Правило двох хвилин
Школьный кукольный домЄ діти, яким важко всидіти на місці впродовж 45 хв у ролі слухняної розумної дитини. Їм хочеться потягнутися, розім'ятися, зробити ковток води, щось терміново повідомити приятелеві.Як вирішити цю проблему? Домовтесь з учнями, якщо протягом уроку у  вчителя  до учня не виникає принципових зауважень, то вчитель подарує 2 хв  вільного часу, які учні можуть використати на свій розсуд - походити по класу, підвестися, поговорити. Але тільки впродовж 2 хвилин!

Немає коментарів:

Дописати коментар