суботу, 4 травня 2013 р.



Дорогі друзі! Щиро вітаю Вас із світлим святом Великодня.
Листівки. Свята Зі світлим святом Великодня



Вели́кдень (грец. πάσχα, лат. Pascha, івр. פסח песах — «проходження мимо»); у християнстві також Воскресі́ння Христо́ве (грец. Ἡ Ανάστασις τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ); цер.-слов.  
Великъ дьнь — найдавніше християнське свято; головне свято богослужебного року. Установлено на честь воскресіння Ісуса Христа. В даний час його дата в кожен конкретний рік обчислюється за місячно-сонячним календарем (перехідне свято).

пʼятницю, 3 травня 2013 р.

Природні катаклізми

Від великого вогню, великомасштабних пожеж, страждає Каліфорнія. В Україні у   області велика вода затопила десятки населених пунктів, поля, луки...  Людина не в силах зупинити природну стихію. Природа  ще і ще  раз показує свою зверхність над людиною. Людино, зберігай гармонію з природою!!!

 

 

 

 

КАЛИФОРНИЯ.

СТРАШНІ ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ


Повінь


четвер, 2 травня 2013 р.

Жителям Запорізького краю! Громадянам України!!!

 Звернення до Людини!

Весна. Прекрасна пора року: зелені луки, біло-рожеві сади, чиста вода річок, озер  та ставків. Манить природа на відпочинок... Людино, ти частинка живої природи і наділена розумом, силою, щоб примножувати, збагачувати і оберігати навколишнє середовище. Але, подивись накруг - що ти залишаєш після себе прийдешнім поколінням!

Це Запоріжжя, це Україна, а не якась інша країна.

                                    Екологія впливає на здоров'я кожного 

 Екологія і здоров'я

                                          Екологія України

середу, 1 травня 2013 р.

Кросворд "Політична карта"


Політична карта

 

Об'єктами політичної карти світу є держави та їх кордони, столиці та найбільші міста, адміністративно-територіальний устрій територій. Але в науковому розумінні термін «політична карта світу» містить у собі значно об'ємніший зміст, охоплюючи і процес еволюції форм державної влади та устрою країн, взаємовідносини між ними, що зумовлює створення різноманітних об'єднань і союзів або виникнення гострих протиріч, які спричиняють територіальні конфлікти, тощо.
Політична карта світу — географічна карта, яка дає територіально-політичну характеристику світу, материків або великих географічних регіонів.
У більш широкому значенні політична карта світу — це предмет, що досліджується політичною географією як складовою економічної та соціальної географії. Політична географія вивчає політико-географічне положення держав та їх кордони, державний лад й адміністративно-територіальний устрій, політичну структуру суспільства. До сфери її інтересів належать також деякі проблеми міжнародних відносин, передусім ті, що пов'язані з розміщенням політичних сил на світовій арені.

вівторок, 30 квітня 2013 р.

Із святом Першотравня!


Усіх шанувальників і відвідувачів блогу "У світі географії" вітаю з Міжнародним днем солідарності трудящих! 
 Нехай буде це свято світле!!!
 Я вітаю вас, і знову
 Бажаю  щоб і вам, і дітям
Дарувало воно радість, любов і свободу!!!
День міжнаро́дної соліда́рності трударів — свято, що відзначається в 142 країнах, в тому числі в Україні 1 травня або у перший понеділок травня. В Україні 1 і 2 травня щороку оголошуються вихідними днями.

Історія 

Раси і народи, 6 клас

Расові     спільноти                                       
Серед рас сучасних людей, які належать до одного виду Homo Sapiens, перш за все виділяють великі підрозділи ― домінуючі раси:
― європеоїдна (євразійська);
― монголоїдна (азіатсько–американська);
― негро–австралоїдна (екваторіальна).
Багато дослідників замість єдиної екваторіальної раси виділяють дві самостійні екваторіальні раси: негроїдну (африканську) і австралоїдну (океанійську).
Точка зору про існування чотирьох великих рас являється найбільш обгрунтованою. У зоні контактів великих рас існують ряд перехідних і змішаних расових типів.
Перехідними називають такі раси, які сформувалися у ті далекі часи, що нині важко встановити, чи вони ― результат змішування кількох рас чи ж зберігають риси, що існували у великих расових типів до їхнього розчленування.
Змішані ж расові типи утворилися не тільки в давнину, але й у середньовіччя, а також у новий і новітній часи у процесі метисації.

Раси і народи   (пазли)        Европеоидная расаМонголоидная расаНегроидная раса                                       

неділю, 28 квітня 2013 р.

Вербна неділя


Вітаю всіх відвідувачів цього блогу з Вербною неділею!!!

 З  вербною неділею вітаю,
Всіх благ я від душі бажаю!
Нехай думки чистіші стануть і світліші,
А люди щирі і добріші!
Хай череда щасливих років
Складає світлих днів букет!
Хай щастя, наче той метелик,
Змахнувши крильцями, іде на злет!
Хай кожну промайнувшу мить
Освітить сонця ясний блиск,
А кожний промайнувший час
Хай стане радісним для Вас!